Bechamelsauce er en opbagt sovs og regnes som en grundsauce i det franske køkken. Hvid sovs er en grundsovs eller basissovs, hvortil krydderier, urter, smagsstoffer og farve kan tilsættes.
I det franske køkken er der fem grundsaucer:
- Hollandaise
- Béchamel
- Espagnole
- Tomat
- Veloute
Bechamélsauce er en hvid grundsauce, der hovedsageligt består af smør, mel og mælk. Den laves som en opbagt sauce. Den er grundlaget for mange andre saucer. Hvis man fx tilsætter ost til saucen, bliver det en mornaysauce i stedet for. Tilsætter man persille, så bliver det en persillesauce.
Bechamélsaucen er utrolig nem at lave, og så smager den altså meget bedre end de købte varianter. Det er derudover også meget billigere at lave saucen selv. Jeg håber, at du har mod på at lave denne sauce selv. Velbekomme.
Se alle vores opskrifter på saucer her.
Ingredienser
- 50 g smør
- 4 spsk hvedemel
- 5 dl mælk - gerne sødmælk
- ½ tsk salt - groft
- ½ tsk muskatnød - revet
Sådan gør du
- Smelt smør i en tykbundet gryde og rør mel i ved middel varme. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Sørg for at alle melklumperne bliver rørt ud mellem hver gang du tilsætter mælk.
- Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. under omrøring.
- Smag til med muskatnød og salt.
Tips og noter
- I det franske køkken er der fem modersaucer:
-
- Hollandaise
- Béchamel
- Espagnole
- Tomat
- Veloute
0 kommentarer