Kylling i karry er en ægte hverdagsklassiker. Det er en ret der elsket af både børn og voksne. Det er hurtigt at lave. Det er nemt at lave. Det passer perfekt til en travl hverdag. Hjemme hos os er det en ret som alle kan lide og som vi ofte laver. 

Karry er oprindelig et Indisk krydderi, men som vi elsker at bruge i det danske køkken. Det er et blandingskrydderi som er blandet af mellem 12 og 15 forskellige krydderier. Vi køber som regel vores karry i supermarkedet. Det har vi også gjort i dag til denne ret. Jeg bruger selv en stærk karry, men det fås også i forskellige milde varianter. Du må prøve dig frem for at finde den karry du bedst kan lide.

Jeg håber, at du vil nyde denne opskrift lige så meget som vi gør. Velbekomme.

Kylling i karry
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 553

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 l hønsekødsboullion
  • 20 g smør
  • 2 spsk mel
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • 4 dl ris
  • salt

Sådan gør du
 

Ris

  • Risene koges efter anvisningen på pakken

Forberedelse

  • Kyllingen skærres i mundrette stykker og koges i boullion. Kyllingestykkerne kommes i det kogende vand og koger i 10-15 minutter. Kyllingestykkerne tages op og lægges til side. Kogevandet (boullionen) gemmes, da den skal bruges til saucen.

Karrysauce

  • Start med at varme en gryde op til middel varme jeg skruer op til 6 ud af 9. Smelt smøret i gryden. Kom karry i og lad karryen stege i smøret i 1 minut.
  • Tilsæt gurkemeje. Den skal ikke stege, så gå videre til næste punkt.
  • Karrysaucen laves som en opbagt sauce. Kom melet i. og rør rundt med et piskeris, til du har en ensartet masse.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen. Ca 1 dl ad gangen. Rør rundt med piskeriset indtil du har en ensartet masse uden klumper inden de tilsætter mere boullion. Bliv ved indtil al boullion er tilsat.
  • Tilsæt sukker og kyllingebryst lad retten koge i 5 minutter.
  • Hvis saucen er for tyk tilsættes lidt boullion eller vand.
  • Hvis saucen er for tynd, så tilsæt lidt saucejævner eller lav en meljævning og tilsæt indtil den ønskede konsistens opnås.
  • Smag til med salt og peber og server.

Tips og noter

  • Hvis du kan lide din karrysauce stærk, så tilsætter du selvfølgelig bare mere karry.
  • Vær opmærksom på at karry er et blandingskrydderi og der findes både stærke og milde udgaver. Jeg kan godt lide en stærk karry.
  • Det er lækkert at servere med ananas, æble skåret i stykker og cashewnødder.
  • Du kan også servere sammen med skåret frugt af forskellig slags.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 553kcalKulhydrater: 86gProtein: 31gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 80mgNatrium: 2238mgKalium: 569mgFiber: 2gSukker: 2gVitamin A: 173IUVitamin C: 1mgCalcium: 53mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering