Cookies skal efter min mening være sprøde udvendigt og lækre bløde inde i midten. De skal have lidt bid og samtidig være lidt seje i bidet. Denne opskrift giver nogle store lækre cookies. De er efter min mening perfekte. Jeg håber, at du kommer til at kunne lide dem dem lige så meget som vi gør herhjemme. Vi serverer dem gerne for gæster og det er ikke sjældent, at de beder om at få opskriften med hjem
Du skal vælge at se opskriften som en grundopskrift og selv lege med hvilken smag du godt kan lide. Herhjemme er vi glade for hvid chokolade med citron. Men alle typer af chokolade lys, hvid eller mørk kan bruges. Du kan bruge hakkede nødder eller forskellige krydderier som, kanel, lakrids og flagesalt. Kun fantasien sætter grænser.
Vi håber at du kan lide opskriften. Hvis du har brug for inspiration, så se vores andre opskrifter på kager.
Du kan sagtens lave en stor portion og fryse dejen ned, så har du en hurtig og lækker dessert. Jeg plejer at rulle dejen i små kugler inden jeg fryser den. Så kan man tage dem lige fra fryseren og fordele kuglerne på bagepladen. Så er det nybagte cookies på et øjeblik. Velbekomme.
Ingredienser
- 140 g smør
- 145 g brun farin
- 130 g sukker
- 1 æg
- 240 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 0.5 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1.5 tsk vaniliesukker
- 150 g chokolade - Både mørk, lys og hvid chokolade kan bruges. I kagerne på billedet har vi brugt en blanding af mørk og hvid chokolade
- 60 g havregryn
- revet skal af en appelsin - Kan udelades
- 2 tsk appelsinjuice - Kan udelades
Sådan gør du
- Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine brug dejkrogen. Hvis du ikke har en rørmaskine, så rører du det godt sammen uden
- Tilsæt æg og rør godt rundt igen
- Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel - rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel ud over det hele)
- Vend hakket chokolade og havregryn i dejen (hvis man har tålmodighed kan man lade dejen hvile i køleskabet i alt fra 1-72 timer)
- Lav klumper på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud - Det passer med 6 stk. på en bageplade). De skal bare lægges som kugler. Du behøver ikke at trykke dem flade.
- Bag dem i ovnen ved 175 grader i 14 min.
- Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist, her skal de køle af i 10 min
- Tag derefter småkagerne af og lad dem køle helt af på risten
Tips og noter
- Hvis du godt kan lide store cookies, så kan du lave dem dobbelt så store ved at lave 12 istedet for 24 coockies. De større coockies skal bage ved 175 grader i 17 minutter.
- Cookies kan sagtens holde sig op til en uge i en lukket beholder f.eks. en kagedåse.
- Prøv at tilsætte 1-2 spsk peanutbutter til dejen. Det giver en fantastisk peanutbutter cookie.
- Du kan sagtens fryser dejkuglerne ned. Når du vil have friskbagte cookies, så lader du dem bare tø op på bagepladen i 30 minutter inden du bager dem efter instruktionerne i opskriften.
- Prøv at tilsætte 5-10 marshmallows til dejen. Det giver en rigtig god marshmallows cookie.
- Prøv at tilsætte 130 g hakkede nødder til dejen. Det giver en lækker nødde cookie.
0 kommentarer